Obje Algılama ve Canlı Veri Gösterim Uygulaması PROAG

Endüstri 4.0 ve iş modellerini yeniden tanımlayan Arttırılmış Gerçeklik teknolojisi, sadece iş hayatına değil günlük hayatın da içine girmeye başladı. Yeni sanayi devrimini yakalayabilmek için bu teknolojileri çok hızlı benimsemek gerekiyor.

Peki Artırılmış Gerçeklik (AR) Nedir? Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisinin bize ne gibi faydaları olacak. Artırılmış Gerçeklik yani Augmented Reality kavramını genel hatları ile özetlemek gerekirse gerçek fiziksel dünyaya ait görüntülerin, çeşitli türden bilgisayar kaynaklı ve sanal unsurlar (Grafik, video, ses, 3D model vb) ile birleştirilmesi ile yardımı oluşturulan, çevredeki değişimlere önceden belirlenmiş yazılım sınırları çerçevesinde gerçek zamanlı etkileşim gösteren bir tür deneyim türüdür. Artırılmış Gerçekliği bu kadar çekici kılan taraf ise bu teknoloji sayesinde insanlar bilgisayar kaynaklı tüm verileri gerçek dünyanın üzerinde görebilir, biyolojik olarak sahip oldukları görme ve algılama yetkinliklerinin çok ötesinde gerçeklik deneyimine sahip olabilirler.

Uzman yazılım kadromuz tarafından geliştirilmiş olan ProAG Artırılmış Gerçeklik Uygulamamız ile ilgili bir Bakım senaryosu canlandırdığımız videomuzu izleyebilirsiniz.

Endüstriyel Otomasyon ve Yazılım alanındaki tecrübemiz ile Artırılmış Gerçeklik projelerinde anahtar teslim (Online Veri Toplama ve otomasyon altyapısı kurulumu dahil) çözüm sunabilmekteyiz.

ProAG Artırılmış Gerçeklik Uygulamamız

Kazanımlar

  • Operasyon ve bakım süreçlerinizi hızlandırırsınız

    Alandaki anlık verilere, kullanım kılavuzlarına, talimatlara, çizimlere ve benzeri bilgilere gerçek zamanlı erişim sağlayarak daha hızlı ulaşırsınız.

  • Duruş sürelerini azaltırsınız

    Arıza durum bildirimi ve çözüm önerisi; yönlendirme ve rehberlik etme özellikleri ile duruş sürelerini azaltırsınız.

  • Hatalarını Azaltırsınız

    Doğru ekipmanları belirleyerek bakım prosedürlerinin adım adım tamamlanması konusunda operatörlerinizi ve bakım mühendislerinizi yönlendirirsiniz.

  • Eğitim

    Makine/Üretim Hattı çalışması ile ilgili video, manuel, katalog, yönlendirme belgeleri üzerinden personel eğitimine katkı sağlarsınız.

  • Güvenlik

    Kapalı ve güvenlik riski olan alanlarda fiziksel olarak erişime gerek kalmadan verilere erişim imkanı sağlayarak, ekipman çalışmaya devam ederken dahili çevresel koşulların değerlendirilmesi mümkün olmaktadır. Bu da genel güvenliği artırmakta ve güvenlik risklerini azaltırsınız.

Artırılmış Gerçeklik konusunda detay bilgi veren Blog yazımızı okumanızı öneririz.

İşlevleri

Geniş veri yelpazesi

PLC/DCS, Sensör, Robot, SQL Database verileri.

Belgelere erişim

Ekipmanların PDF olarak teknik dökümanları, elektrik şemaları, çizimleri, kullanım kılavuzları, datasheet, görüntü ve videoları.

Bildirimler

Durum ve Arıza bildirimleri, yönlendirme

Kapalı bölümlere erişim

Bir elektrik panosunun iç kısmı sanal olarak görselleştirilerek açılabilir ve makinenin bazı kapalı parçalarına erişim sağlanabilir.

Tespit modu

Her türlü durumun kolay ve hızlı tespiti için faaliyet alanının etiket veya 2D görüntü ile tanınması.

Görüntüyü dondurma

Görüntüyü dondurma ve tableti masaya koyarak eller serbest çalışma olanağı.

Prosedürler

Tablet üzerinde gösterilen talimatlar ile Operatörler ve bakım mühendisleri için adım adım yönlendirme ve rehberlik etme olanağı

Remote Assist

Live-Stream Görüntülü Görüşme, Doküman paylaşım ve Çizim ile görsel yönlendirme olanağı, Görüşmeleri kayıt altına alma işlevi

Daha fazla bilgi almak için

Uzman ekibimizden detaylı bilgi almak için E-posta yoluyla bize ulaşabilir, yada arayabilirsiniz.